Olika typer av golv för hemmet

Golvet gör rummet – vilket typ av golv ska man ha?

Att välja golv kan vara ett svårt beslut – det vet alla som har stått inför en renovering av golv eller ett helt rum. Eftersom golvet tar upp så stor yta och blir så märkbart så är det viktigt att man väljer det med omsorg. Att välja fel golv kan bli ett dyrt misstag, speciellt om golvet består av klinker eller liknande. Du ska därför ta din tid när du väljer vilket golv du ska ha. Om du ska lägga ett helt nytt golv eller till exempel slipa upp golvet bör du välja en golvslipare du litar på och som har goda referenser.

Dina golv ska tåla mycket, vara snygga och passa in med resten av rummet. Behöver du hjälp av en expert? Anlita Lunds Golvmontage för dina framtida golvrenoveringar eller badrumsrenoveringar. De är certifierade proffs och vet vad som krävs för att golvet ska hålla länge framöver.

Vad finns det för olika golv?

Det finns en hel del olika golv att välja bland när du ska renovera där hemma. Vilket golv som passar bäst beror på vilket rum det är du ska renovera. Att lägga trägolv i badrummet till exempel är ingen bra idé då det kommer bli fuktskadat direkt. Du kan däremot lägga klinkers i hela huset. Det kan ge en stilig effekt, nackdelen är dock att det kan bli kallt om vintern. Den något dyra lösningen för det är golvvärme som många uppskattar och har i sina klinker-golv idag.

Parkettgolv för stiliga och tåliga rum

Ett snyggt parkettgolv kan passa perfekt i vardagsrummet eller matsalen. Parkettgolv är både tåliga och snygga, och kan matchas ihop med andra trämöbler på ett bra sätt. Blir ditt parkettgolv slitet kan du anlita en expert på golvslipning som återställer ditt golv så att det blir som nytt.

Heltäckningsmattan är tillbaka

Något som var populärt för många år sedan är heltäckningsmattan. Den är numera tillbaka på grund av sina fina egenskaper. En heltäckningsmatta gör rummet tyst och mysigt på samma gång, något som uppskattas av många. De är således ett bra val för barnfamiljer då barnen inte slår sig lika lätt som på ett trägolv, samtidigt som ljudnivån dämpas.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *